top of page

MIKKO
LAITINEN 

Olen huomannut, että ihmisen innostuttua jostakin asiasta, ihminen tekee kaikkensa sen toteuttamiseksi. Haluan, että kanssani löydät palavan innostuksen liikuntaa kohtaan ja pääset nauttimaan sen hyödyistä.

 

Nimeni on Mikko Laitinen ja tulen pääkaupunkiseudun lähettyviltä, tarkemmin Klaukkalasta, jossa kävin peruskoulun. Myöhemmin siirryin opiskelemaan Vantaan puolelle Myyrmäkeen, Turvallisuusalan perustutkintoa. En vielä tähän aikaan tarkalleen tiennyt mitä haluaisin työkseni tehdä, mutta ala kuulosti kamppailulajia harrastavalle mielenkiintoiselta.

Myöhemmin töihin päästessäni tajusin, ettei tämä ollutkaan alani. Työssä liikunta ei korostunut, eikä ala ollut itselleni tarpeeksi haastavaa työnteon kannalta, eikä asiakaskuntakaan ollut kovin mieluisaa, heh.

Samoihin aikoihin keväällä 2013 ajoin ensimmäistä kertaa itseni liiallisella harjoittelulla sairastelukierteeseen sekä lievään ylikuntoon. Pitkä tauko liikunnasta ei tehnyt mielelleni eikä keholleni hyvää. Olin tottunut liikkumaan päivittäin, mutta nyt se ei ollutkaan mahdollista. Kunto rapistui viikko viikolta, ja reilun 3 kuukauden, lähes totaali liikuntatauon jälkeen, aloin treenaamaan uudestaan. Mieli oli edelleen maassa, mutta sain raahattuani itseni silti treenaamaan. Silloin päätin, että asetan tämän vuoden tavoitteekseni olla Suomen kovakuntoisin ja ylivoimaisesti paras silloisessa lajissani Taekwondossa.

 

​Tavoitteen asetettuani aloin määrätietoisesti tekemään töitä sen eteen. Reilu puolen vuoden jälkeen olin niin hyvässä kunnossa, että ottelin parhaimmat otteluni vuoden arvostetuimmissa kisoissa, Liigafinaaleissa, ja voitin kisat. Innostuin niin paljon voitostani, että aloin treenaamaan entistä kovemmin. Tiukan parin kuukauden treenijakson jälkeen onnistuin kuitenkin loukkaamaan itseni seuraavan vuoden ensimmäisissä kisoissa, ja tästä alkoikin monien mutkien kautta pitkä operaatio nilkan nivelsiteiden kuntoutuksen osalta.

Kärjisteltyäni useamman kuukauden kivun ja toimintakyvyttömän jalkani kanssa, kävin fysioterapiassa ja se oli hienoin kokemani asia, sillä sain jo muutaman käynnin jälkeen helpotusta kipuuni ja jalkani alkoi toimia toivotulla tavalla.

Armeijassa lainasin kirjastosta kirjan, jossa käytiin läpi mm. urheilijan harjoittelua ja loukkaantumisia. Kirjassa oli myös anatomiaa. Tällöin tajusin, että haluan liikunta-alalle, ja kaikista vaihtoehdoista päädyin fysioterapiaan. Pääsin sisään opiskelemaan ensiyrityksellä, koska en halunnut jatkaa enää vartijan töitäni. Ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien tajusin, että tämä on minun intohimoni.

Yritykseni nimi FOCUS PRFRMANCE pohjautuu hyvin paljon kokemaani ja oppimaani sekä ajattelumaailmaani. Taekwondossa kilpaillessani tajusin, että parhaat suoritukseni sain joka kerta, kun olin kisaamassa. Aina kun haastavuustaso nousi, suorituskykyni myös parani. Suorituskyky parani vahvan keskittymisen avulla. Tänä päivänä tunnistan keskittymisen yhtenä vahvuutenani.

Hyvän keskittymisen avulla myös koen, että unohtelen vähemmän asioita. Tämä vaikuttaa taas suoraan stressitasoihini, sillä on helpompi toteuttaa asioita, kun voi keskittyä olennaisiin asioihin, eikä tarvitse pomppia asioista toiseen tai miettiä mihin taas hukkasin pankkikortin. Kykenen myös olemaan paremmin läsnä, kun keskityn juuri hetkellä olevaan tilanteeseen, enkä mieti muita asioita.

Useat loukkaantumiset ja ylikunto ovat tuoneet käsitystä kehon äärirajoille viemisestä. Fysioterapiaopintojeni myötä olen saanut lisää käsitystä näiden asioiden syistä ja tätä kautta niiden ennaltaehkäisemisestä. Haluan auttaa sinua omalla osaamisellani harjoittelemaan fiksummin, ilman vastoinkäymisiä.

Jos haluat opetella, kuinka olla läsnä arkielämässäsi, suoriutua paremmin työssäsi, hallita arjen stressiä ja ylipäätään elämään hieman laadukkaampaa elämää, ota yhteyttä ja tehdään yhdessä sinun elämästäsi laadukkaampaa ja nautinnollisempaa.

Focus valmennus rakentuu sinun arvojesi määrittelemisestä, nousujohteisesta fyysisestä harjoittelusta, keskittymisestä ja läsnä olemisesta, sekä erilaisista hengitys- ja rentoutusharjoituksista.

”Oma intohimoni liikuntaa kohtaan saa minut tekemään työni parhaalla mahdollisella tavalla. ”

Asset 7.png

by Mikko Laitinen

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Kalevankatu 47 C 38,
00180 Helsinki


+358 45 350 6444
 

focusprfrmance@gmail.com

Laita viesti Mikolle

Kiitos viestisi!

bottom of page