top of page
Etsi
  • Writer's pictureMikko Laitinen

Mitä on Street Workout?

Päivitetty: 28. kesäk. 2019

Street Workout ei ole vain moderni nimitys ulkotiloissa tehtävälle kehonpainoharjoittelulle, vaan se on jotain muuta.


Street Workout on saanut alkunsa n. 2000-luvun vaihteessa, kun mm. Amerikkalaiset alkoivat toteuttaa kehonpainoharjoittelua puistoissa ympäri kaupunkia. Street Workouttiin kuuluu vahvasti se, että ympäristöä käytetään mahdollisimman paljon hyväksi, jotta voi tehdä monipuolisesti erilaisia kehonpainoliikkeitä ja näin kehittää kropan voimaa. Vahvana piirteenä lajissa on siis luovuus, ja harrastajat ja urheilijat ovatkin keksineet mitä ihmeempiä liikkeitä ja temppuja: tässä muutama esimerkkiliike. Aivan älytöntä, eikö?




Lajissa eniten viehättää sen näyttävyys ja vaikeus. Kaikki kyllä ymmärtävät, miten vaikeaa on punnertaa käsien varassa, jalat ilmassa, mutta mitä jos tämän saman tekee vielä kahden sormen varassa, tai vain yhdellä kädellä? Tämäkin on jo Street Workoutin lyhyessä historiassa toteutettu. Lajissa on vain taivas rajana ja se kehittyy hurjaa vauhtia! 🔥










Street Workoutissa yhdistyvät siis kehonhallinnalliset liikkeet, eli erilaiset dynaamiset temput tangoilla, kuten eriasteiset pyörähdykset, mm. 360 asteen pyörähdys tangolla tai erilaiset voltit.

Yleisin dynaaminen liike Street Workoutissa; Swing 360

Lisäksi siinä yhdistyy staattista voimaa vaativat liikkeet, kuten ihmislippu, erilaiset vaakaliikkeet (mm. etunojavaaka eli planche). Street Workoutissa yhdistyvät siis todella vahvasti ylävartalon sekä keskivartalon voima ja hallinta.


Kaikesta tästä hurjasta temppuilusta Street Workoutin voi tottakai aloittaa kuka vain. Sen perusliikkeisiin kuuluvat erilaiset punnerrukset ja leuanvedot ja näiden variaatiot, dippipunnerrukset, käsilläseisonta ja sen erilaiset variaatiot, kyykkyjen erilaiset variaatiot (mm. pistoolikyykky) sekä monipuoliset vatsalihasliikkeet (mm. toes to bar).

Kaikille näille liikkeille löytyy vielä kevyemmät versiot, mm. leuanvetoa voi harjoitella kehonpainosoudulla, punnerruksia polvet maassa tai koroketta vasten, dippejä esim. penkillä ja vatsalihasliikkeisiin löytyy lukuisia variaatioita. Pistoolikyykystäkään ei tarvitse aloittaa, sillä alaraajojen voimaa voi kehittää mm. erilaisilla kyykky-, ja askelkyykkyliikeillä.



One arm back lever eli takavaaka suoritettuna yhden käden varassa

Lajin paras puoli on se, että voit harrastaa sitä missä ja milloin vain. Street Workoutista on lukuisia opetusvideoita esim. Youtubessa. Muun muassa Calisthenicmovement on yksi laadukkaimpia sisälläntuottajia, jos haluaa oppia Calisthenicsia / Street Workouttia omatoimisesti.


Aion itse myös lähiaikoina julkaista muutaman erilaisen kehonpainotreenin, joita voi toteuttaa kuka tahansa! Pysykäähän kuulolla, ja muistakaa myös treenata! 💪


Kiinnostuitko? 🔻


Street Workoutin harjoittelun voit aloittaa myös minun kanssani! Käy tsekkaamassa lisää tietoa tästä ja ota rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan sinun alkutilanteesi ja aletaan yhdessä hommiin! 🙌


- Mikko 🤙

Street Workoutin tunnetuin liike; planche eli etunojavaaka
245 katselukertaa1 kommentti
bottom of page