top of page
Etsi
  • Writer's pictureMikko Laitinen

⏰ HERÄTYS! ⏰

Päivitetty: 8. elok. 2019

Eikä tämä koske nyt aamu 6 herätystä Aamut haltuun -treeneihin, vaan herätystä elämääsi.

On hyvä aika herätä. Nimittäin tähän hetkeen.

Kuuntelin junassa yksi päivä mennessäni töihin, kun viereen istui kaksi naista. Toinen otti heti penkille istuuduttuaan käteensä puhelimen ja alkoi näpyttämään. Toinen katsoi hölmistyneenä hetken vieressä ja sitten otti itsekin kännykän esille hetken päästä. Noin viitisen minuuttia oli kulunut, kun ensimmäisenä käteensä puhelimen ottanut sanoi kaverilleen "sori ku mä nyt katon näit viestejä, mut tääl on tullut taas sata viestii mihin PITÄÄ vastata".

Nyt kysymys kuuluukin juuri sinulle, pitääkö? Varsinkaan silloin, kun olet jonkun kanssa läsnä, siinä ja nyt.

PITÄÄKÖ jollekin, joka on fyysisesti aivan jossain muualla vastata? Täytyy myöntää tässä kohtaa, että olen itsekin sortunut tähän samaan liian useita kertoja (pahoitteluni kaikki läheiset 😬), mutta olen itse jo päättänyt tehdä tähän muutoksen.

Mikäli näpyttelemme puhelinta joka välissä, kun vain vähänkin sille aikaa on, ei meille jää aikaa omille ajatuksille (jotka muuten ovat todella tärkeitä).

Ei ole aikaa JUTELLA sen vieressä olevan ystävän, läheisen tai kenen tahansa läsnäolevan ihmisen kanssa. Välillä se voi olla vaikka täysin tuntematon ihminen, jonka kanssa vaihtaa päivän kuulumiset tai juttelee ihan mistä vain.

Jatkuva räplääminen vie myös meidän ajatukset sen hetkisistä asioista/tekemisistä muualle, ja näin keskeyttää meidät ajattelemasta. Tämä taas saa aikaan sen, että se saa keskittymisemme herpaantumaan oleellisista asioista. Esim. työpäivän aikana jos vähän väliä luet viestit, tarkistat uusimmat stoorit ja kuvat, et keskity täysillä työntekoon.

Kokeileppa vaikka tätä: tästä lähtien, kun istut vaikka vessassa, et ottaisikaan puhelinta käteen ja alkaisi selaamaan somea, vaan käyttäisit 5 minuuttia aikaa miettimällä mitä ikinä päässäsi sillä hetkellä pyörii. Voi olla, että tajuat jonkun asian eri lailla, saat huikean idean tai käyt vaikka läpi, mitä sinulle itsellesi kuuluu tällä hetkellä.

Ei myöskään turhaan sanota, että suihkussa tulee parhaat ideat. Silloin nimittäin ajatus pääsee laukkaamaan vapaana, koska silloin aivoille ei ole juuri muita ärsykkeitä. Luovuus myös kukoistaa, sillä harvoin suihkun aikana tulee stressattua mistään, vaan yleensä se on mukava hetki päivästä.

Allekirjoittanut voi myös myöntää, että on joskus tullut sometettuakin myös suihkussa 😂 Tähänkin aika varmasti joku voi varmaan samaistua.

Varsinkin, jos tunnet että olet stressaantunut, et todellakaan "lepuuta" aivojasi avaamalla instagramia viideksi minuutiksi, vaan tunget päähäsi lisää informaatiota ja ärsykettä kaikista kuvista, mainoksista ja päivityksistä.Vielä summa summaarum, kun olette läheistenne tai ystävienne seurassa, olkaa heidän kanssa myös muutenkin kuin vain fyysisesti läsnä. 🙏 Jokaiseen viestiin ja ilmoituksen ei myöskään PIDÄ reagoida heti. Vastaa viesteihin, kun et ole jonkun ihmisen seurassa ja lue uusimmat ilmoitukset ja katso uusimmat stoorit silloin kun et tee mitään muuta. Tee yksi asia kerrallaan. Kun syöt, syö. Älä katso puhelinta. Syödessä voit keskittyä ruuan makuun ja nautintoon.


Tässä vasta yksi tapa, miten voit parantaa keskittymistäsi arjessa, ja sitä kautta vähentää mm. päivän aikaista stressiä. Parempaan keskittymiseen on myös monta muuta tapaa, näistä lisää ensi kerralla!


Vahvaa viikon alkua jokaiselle! 💪

- Mikko

191 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page